STEM -проєкт "Батарейка"

У повсякденному житті ми постійно використовуємо хімічні джерела струму (ХДС). Такими джерелами є батарейки й акумулятори, що міцно закріпилися в нашому житті. Вони зазвичай використовуються в пристроях таких, як іграшки, кишенькові ліхтарики, радіоприймачі або автомобілі. Але як слід поводитися з відпрацьованими батарейками й акумуляторами знають не всі.

Справа в тому, що кожна батарейка забруднює близько 20 квадратних метрів землі або 400 літрів води важкими металами, такими як цинк, марганець, кадмій, нікель, ртуть та інші. Після того, як батарейка була викинута, металеве покриття батарейки починає піддаватися корозії під дією повітря й атмосферних опадів. У результаті руйнування цієї оболонки, важкі метали потрапляють до ґрунту, а звідти до ґрунтових вод. І уявіть собі, через одну батарейку, що знаходиться в шести тоннах сміття, вміст ртуті в твердо-побутових відходах перевищує гранично допустиму концентрацію! А всього лише одна батарейка, що випадково потрапила в організм людини, може вбити його протягом 30 хвилин.

Отже, після наведених фактів, у вас зникло бажання викидати батарейки й акумулятори у відро для сміття? Але як тоді бути з ними? - Все просто! Існують спеціальні пункти збору батарейок для їх подальшої утилізації. Так давайте будемо розсудливо ставитися до навколишнього середовища та перестанемо шкодити своєму здоров'ю. Адже в природі все взаємопов'язано ...

Учні 9 класу Маниковецького ліцею розпочали проєкт про енергоефективність та збереження навколишнього середовища. Перша акція проєкту «Батарейка». В ході проведення акції учні, учасники проєкту, зібрали відпрацьовані батарейки у кожному класі. Ця акція буде тривати протягом реалізації проєкту. По закінченні проєкту усі батарейки, які будуть в наявності, відправимо на утилізацію.

Кiлькiсть переглядiв: 1

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.